10mm ero painopisteessä

Olen nyt päättänyt vaihtaa mailaa. Tennismailan kontrollointi vastaan voima on minulla ollut turhan paljon kallellaan peruslyöntien kierteen tuottamiseen. Painopisteenä 320mm mailan tyvestä vaatii selvästi enemmän ranteelta voimaa mailan kiertoliikkeen aikaansaamiseen kuin testaamani 310mm. Toki myös mailan kokonaispaino vaikuttaa tähän suureeseen, jota kuvataan englanniksi swing weightiksi.

Testisessiossani ero syöttämisessä oli kuin yöllä ja päivällä. Vaikka pallonnostoni vaihteli tuttuun tapaan, kykenin nopeammalla kädenheilautuksella korjaamaan lyöntiliikettä helpommin kuin hitaasti reagoivalla, kärkipainoisella mailalla. Lopputuloksena löin syöttöä lähes pelkällä kädellä, mutta erilaisten kovempien syöttöjen tuottaminen tuntui lastenleikiltä. Sekä kierteet, että suoremmat syötöt tuntuivat sujuvan riemastuttavasti, vaikken syöttöprosenttia saanutkaan vielä korkeaksi. Sensijaan peruslyönnit kärsivät takarajalta. Kevytkärkisellä mailalla oli kyllä helppo puolustaa ja tietysti lentolyödä. Koska haluaisin pitää yllä painavan swingin peruslyöntejä, tässä vaiheessa fiksuimmalta tuntuisi vaihtaa mailaa vain syöttövuoroiksi. Olen ymmärtänyt, että jotkut pelaajat vaihtavat eri jännitteisiä mailoja syöttövuoroihinsa, mutta eikö muka kukaan vaihtele painopistettä?

Googlen avulla hain myös vahvistuksia Rafael Nadalin käyttämään mailaan. Samanlaista Babolatin Aero Prota hän lienee käyttänyt kuin itse ja sen jälkeen saman merkin jäljempiä malleja. Jossain vaiheessa mainittiin painopisteen nousseen jopa 326mm:iin. Voisiko hänen pelityylinsä enempää kertoa kyseisen painopisteen merkityksestä. Rafan tulee päästä myös hyvään asentoon hyödyntääkseen pitkän swingin edun. Kun tähän lisätään mielestäni sietämättömän vaikea syötön rytmitys tällaisella mailalla ja hitaus lentopelissä, ei Wimpelissä tippuminen tunnu lainkaan yllätykselliseltä..

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s