Hyvän matsin vuosipäivää odotellessa

Sopivia turnauksia odotellessa pääsin pelaamaan 4. divarin sarjamatsia. Otteluiden määrää oli pudotettu 3 kaksarista kahteen, joten tasoerot matseissa luulisi kasvavan entisestään. Kaksarivastustajani tiesin kuitenkin tarjoavan sopivan kovan vastuksen, jonka olisi hyvällä pelillä voinut voittaa, mutta toivo oli turhaa.  Neluri sensijaan tarjosi huonon lyömisen lisäksi jonkintasoista eeppisyyttäkin,

Ottelut järjestettiin hiljaisessa Järvenpään tennishalleissa lauantai-iltana. Kuplahalli oli hyvä oloiltaan, mutta pyöreä katto on riittänyt tähän asti sekoittamaan syöttöni poikkeuksetta. Niin tänäänkin.

Vastukseni, nuori Mikael Kolehmainen on lyömiseltään ja liikkumiseltaan hyvin hätäinen. Pallonhaku oli hyvää, mutta lyöntivirheitä tuli etenkin rystyltä. Tällaista vastusta vastaan on selvästi parempi vaihdella tempoa, kuin yrittää juoksuttaa. Alussa pääsinkin johtoon Mikaelin virheillä. Johdin jo 5-2, kun Mikael alkoi mielestäni lyömään hieman passiivisemmin ja varmemmin. Etenkin hänen korkeaan ja kierrettyyn kämmeneen painostavien peruslyöntien lyömiseen ei mun tehot riittänyt. Myös rystyllä hän vähensi virheilyä ja lisäsi slaissia. Pääsin niistä paljon verkolle, mutta viimeistely ei ollut helppoa nopea kaveria vastaan hitaalla kentällä. Mikaelinkaan syöttö  ei tehonnut. Vaikka hän tuli 5-5-tasoihin, mursin hänet ja pidin syöttöni erävoiton veroisesti. 7-5.

Toisessa erässä Mikaelin varmempi pelityyli hallitsi ottelua ja hän meni minun virheillä 4-0-johtoon. Turhauduin, kun ykkönen ei alkanut vieläkään putoamaan ruutuun ja keskittyminen katosi muustakin lyömisestä. Jalkoja en tuntunut saavaan kunnolla mukaan helpon alun jälkeen. Sain lohdutusgeimejä lopussa, mutta itseluottamuksen kerääminen ottelutiebreikkiin ei aivan onnistunut. 2-6 erä kaverille.

Kolmas erä pelattiin kympin tiebreikillä. Mikael jatkoi rauhallisempaa lyömistä ja mä virheilyä, vaikka olin päättänyt mielestäni muuta. Olinkohan 0-6-tappiolla, kun rentouduin niin, että sain sentään teknisesti hyviä ykkösiä ruutuun. Niistä ei ollut kuitenkaan apua, kun toheloin helpoimmatkin lentolyönnit verkkoon tai yli. Ottelupallo oli kaikista helpoin rystylentolyönti tyhjää kenttää kohden ja pitkäksi. Erittäin kuvaava ja kismittävä loppu, 3-10.

Nelurin pelasin Tommi Ollikkalan parina Mikaelia ja Mikko Kolehmaista vastaan. Siirryimme kiinteään halliin, mutta katto oli vielä lähempänä syötön nostoa hallin päädyissä. Eipä silti, koska syöttöni ei ole ikinä toiminut nelurissa, en odottanut muuta kuin entistä heikompaa pelin tasoa. Nelurin taso ei tuottanut positiivisia yllätyksiä kenellekään, paitsi ehkä sen loppuratkaisut. Syöttelimme heikosti Tommin kanssa ja oman tason lähestyminenkin tuotti alussa ongelmia. Vastus meni menojaan: 0-4. Saimme lopussa hommaa hieman toimiin ja itsekin syöttöä ruutuun. Olin silti jo päättänyt, että näin huonon pelaamisen aiheuttamaa vitutusta sammuttamaan joutunee lähtemään palautuslenkille keskellä yötä. Saimme seuraavaksi palloa ruutuun hieman vastusta paremmin ja johdimme toista erää alusta lähtien. Synkkyys kuitenkin iski otteisiin ja Kolehmaiset meni ohi 6-5 (40-15) johtoon. Kolme peräkkäistä ottelupalloa hoidimme kuitenkin kenttään ja etenkin parini Tommi loisti tiukassa paikassa rutiinipisteitä enemmän. Tiebreik tuli meille hälläväliä tyyliin 7-2 tai 7-3.

Ja taas mentiin ottelutiebreikkin 10 pisteen herruudesta taistelemaan. Siinä alku oli meidän virheilyä ja tilanteessa 1-6 en todellakaan uskonut nousuumme. Tulimme kuitenkin ilman maagisuutta ja reilulla fortunalla rinnalle. 7-9-tilanteessa mm. venytin lentolyönnissä hädin tuskin pokalla pallon tielle ja se leijaili vastustajan takarajalle. Hoidimme 5.:kin ottelupallon jotenkin kaverin puolelle ja ensimmäisen omamme vastustaja kipsasi pitkäksi. Kiroilujen määrä saatiin varmaan tasattua lopulta mun ja vastustajan kesken. Melko ihmeellinen nousu kolmen ja kahden peräkkäisen ottelupallon takaa ohi ei herättänyt reimun tunteita itsessäni, niin huonosta lyömisestä olin saanut kärsiä neljättä tuntia. Vitutuslenkin jätin kuitenkin väliin ja jään odottamaan innolla sitä nappiottelua tällekin kaudelle.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s