Massalla ei tarvi kuin jalkoja ja yläkierrettä

Kävin viikon treenaamassa ja kisaamassa Espanjan aurinkorannikolla. Pääsin lyömään palloa seitsemän päivää putkeen täydellisissä oloissa: Lämpötila 15-20C ja useimmiten pilvistä. Harjoittelin pari kertaa Fuengirolassa kovalla asuntoyhtiön kentällä, joka sekin oli paras asuntoyhtiön kenttä, jossa pelannut.

IMG_20200204_161358

Sitten kisasin IFT Seniors yli 40v -sarjassa Marbellan Royal Tennis Clubilla, joka oli uusi tuttavuus. Pelasimme osallistujien vähyyden vuoksi round robinin, mikä sopi mainiosti minulle. Pelimanneja oli pari kovempaa ja me muut tasaisempia. Tosin molemmat espanjalaiset luovuttivat lopulta otteluitaan.

Sain aloittaa treenikaveriani, Kauppilan Jannea, vastaan, mikä sopi mainiosti kevään ensimmäiseen totutteluun massalle. Pidinkin vain nöyrällä jalkatyöllä peruslyönnit pitkänä ja varmana hyvissä oloissa, mikä riitti Jannea vastaan. Hänellä oli epävarmemmat ja suoremmat peruslyönnit, mitkä ei riittäneet haastamaan minua. Syöttö ei toki toiminut ulkona, mutta sain ne ruutuun. Luvut 6-1, 6-1 mulle. Jannen kamerasta videotakin: https://youtu.be/TdD1Ii_PM8A

Toinen matsini parasta mättöä ja tasainen. Vastukseni Francisco José Hidalgo Valiente omasi ihan teknisen näköiset lyönnit. Hän kuitenkin hyökkäsi pikkuisen malttamattomana, eikä kunto riittänyt lopulta pitkiin ralleihin. Ensimmäiset pelit hän tuntui hallitsevan tarkoilla peruslyönneillään. Niitä pelattiin kuitenkin pitkään ja pikkuhiljaa häneltä petti usko saada palloa kenttäni kautta läpi puoleltani. Pallot pomppi tosin tiukoissa paikoissa vielä harmittavasti kaverille ja verkkopomppuja tuli varmaan kymmenkunta ottelussa. Ykköseni oli edelleen verkossa, kun taivasta vasten on vaikea syöttää. Johdin 5-2, mutta en saanut erää poikki. Luotin kuitenkin peruslyömiseeni ja vein hikisesti taistellen ja krosseilla juoksuttaen kaveria erän 7-5.

Toisessa erässä tuntui Francisco hieman helpommin luovuttaneen ja onnenpomputkin kääntyivät nyt minullekin päin. Erä tuli varmemmalla peruslyönnillä 6-3. Ottelu kesti vähän yli kaksi tuntia.

Toisesta Espanjan miehestä sain luovutuksen. Hän oli kuitenkin voittanut seuraavan vastukseni niukasti, minkä olisin halunnut nähdä. Tsekki Petr Dvorak oli nimittäin kovinta kastia, mitä vastaan olen pelannut koskaan. Hän oli iso, mutta hyvä liikkumaan. Häneltä löytyivät kaikki lyönnit hyvin erivahvuisilla kierteillä joka suuntaan. Ykkössyöttö oli kova flatti, jolla ei suoria pisteitä tullut, mutta heti seuraavasta lyönnistä kylläkin. En päässyt pienimpäänkään lyöntituntumaan matsissa, siksi kovaa hän löi ja sekoitti vielä slaisseillaan. Hänen verkkopelinsä oli niin vakuuttavaa, että hän myönsikin nelurin olleen parempaa pelatessaan Saksan liigaa joskus. Tätä oli kiva katsoa läheltä liian lyhyen aikaa, koska en päässyt lyöntiralleihin ollenkaan. Harvat hyökkäyspaikkani tuhrin huonoon osumaan. Syöttö ei luonnollisesti toiminut tässäkään. Yksi lohdutusgeimi alle tunnin turpakeikasta.

Vaikkei viikko antanut pelillisesti kauheasti, mutta treeni tuntui tepsineen. Vaikka syöttelin ulkona viikon verran verkkoon, tänään sisällä toimi kaikki lyönnit. Syötin ykköstä ehkä 75% ruutuun ja vain kerran verkkoon. Elämme siis tenniksen kevättä!

Ronda

Ronda

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s