Vaihtelevaa keliä

Massakausi on saatu todenteolla käyntiin uudestaan vähän ennen päättymistään. Pelasin pari sarjamatsia ennen päiväturnausta. Sarjamatsi meni kohtuu hyvin heikompaa vastusta vastaan. Syöttökin alkoi toimimaan loppua kohden. Pari peliä menetin kuitenkin lopussa, kun kaveri alkoi tosissaan tuuppaamaan kämmeneltäkin alakierrettä.

Metsälän MB3-päiväkisassa oli luvassa kovempaa kyytiä. Sain uusinnan viime vuoden ehkä parhaasta päänahastani, Elias Ruusuvuoresta. Matsi oli vieläpä saman turnauksen, samalla kentällä, aamun avausmatsina, kuten viime kesänä.

Olin valmistautunut hyvin aamuöisellä jumpalla ja pääsin aivan hyvään lyöntivireeseen. Eliaksen iso kämmen oli kuitenkin liian varma ja rystyltäkään ei tällä kertaa helppoja virheitä tullut. Sain syöttöni kohtuu rytmiin, mutta näin taitavaa vastaanottajaa vastaan en sillä pisteitä saanut suoraan hitailla kentillä. Rystykrossissa olin hieman niskan päällä, mutta pelit kääntyivät tasaisesti hyvin liikkuvalle kaverille. Kovaa lyömistä tehtiin koko ajan, joten lyhennetyt erät (alkaen 2-2-tilanteesta) meni nopeasti luvuin 2-6, 4-6, reilusti alle tunnissa.

Päiväkisassa oli myös tappiokaavio, jossa sain luovutusvoiton, koska pelit siirtyivät sateen takia seuraavaan päivään. Sain seuraavaksi vastaani ex-futari Merka Hautalan, jonka olin viimeksi lyönyt sisäkentällä helposti. Hautalalla oli kaikki lyönnit hieman jäljessä omiani, mutta tennis on siitä hauska laji varsinkin massalla, että sillä ei ole väliä. Nyt ottelu alkoi täysin komennossani ja tuntui että kahdessa ekassa pelissä peruslyönnit tottelivat täydellisesti minua. Sitten Merka alkoi taistelemaan palloja kenttään, eikä hänen juoksunsa hyytynyt, vaikka oli viettänyt jo ainakin pari tuntia minua enemmän kentällä turnauksessa. Yritin liikutella miestä kulmiin, mutta pallot tulivat varmasti takaisin riittävän syvälle. Aloin hieman turhautua, kun syötöstänikään en saanut apuja rytmittömyyden takia. Merka oli jo mennä 6-5-johtoon, mutta rajaosumassani kävi melkoinen flaksi. Kämmeneni alkoi kipsaantua, kun en enää uskaltanutkaan lyödä sitä rohkeasti ja täydellä kierteellä. Kun kipsissä pitäisi lisätä jalkoja ja kierrettä, aloinkin tuuppaamaan palloa hiljaa ja huonolla osumalla suoraan. Pelin taso laski, kun Merkakaan ei viihtynyt hänelle lisääntyneissä hyökkäyspaikoissa, vaan veteli hiljaisempia palloja pitkäksi. Hän kuitenkin meni sitä ennen tiebreikissä 5-2-johtoon. Yritin tässä vaiheessa enää palloja suurinpiirtein t-pisteeseen täydellä yläkierteellä, mikä sai puolestaan Merkan virheilemään. Hän sai kuitenkin eräpallon, jonka pisti täysin tyhjältä verkolta lentolyöntinä hieman pitkäksi. Itse stressasin omilla virheilläni noin kolme eräpalloa ennenkuin voitin erän 11-9 Merkan pitkällä lyönnillä.

Toisessa erässä sain ehkä hieman rohkeutta takaisin peruslyömiseen, mutta syöttö pysyi paineen takia heikkona. Lopulta syötin 5-3-johdossa ykkösenkin vain korkeapomppuisena kakkosena ruutuun osin häiritsevän auringon takia, kun Merkalla ei ollut asetta korkeisiin pomppuihin. Voitin toisen 6-3 ja tämä lyhennetty matsi pehmitti jalkojani reilusti noin kaksi tuntia.

Seuraava matsini alkoikin heti edellisen jälkeen ja takkini oli siinä henkisesti ja fyysisesti tyhjä Eemil Pasasta vastaan. Eemilillä oli hienot lyönnit ja minä lähdin mukaan lähinnä show-mielellä. Pääsin useisiin pelipalloihin, mutta asenne ei riittänyt taistelemaan yhtäkään geimiä. Lopussa sain syötönkin kulkemaan mutten edes lohdutukseksi pelejä. Ottelun paras anti oli pari temppua verkolla ja käden tyhjennystä takaa. 2-6, 2-6 ja parin päivän lyllerrys takajalkojen palautuessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s