Vaihteeksi hyvä turnausreissu Vaasaan

Lähdin Vaasaan C:n päiväturnaukseen, koska beachvolley-kaverit houkuttelivat, enkä ollut koskaan käynyt oikeen kunnolla kaupungissa. Päinvastoin kuin Itä-Suomen kaupungit, Vaasassa näkyi vauraus. Juna vaihtui jopa parempaan Seinäjoen kohdalla. Ja ykkösdivarin fudisjengillä oli Lukasenkon palatsin näköinen stadioni.

Pääsin pelaamaan vain kaksi fast four -tyypin matsia. Niissä menee noin tunti kahteen erään. Jostain syystä täällä syöttäjä valitsi no add -syötön ruudun. Se sopi mulle, koska jostain syystä rytmini tuntuu paremmalta B-ruutuun.

Ensimmäinen vastukseni oli toisella kierroksella Juuso Orava. Juuson tekniikka oli lähes itseni kaltainen, mutta syötössä ja kovempien lyöntien varmuudessa vein tätä matsia.

Aloitin erittäin hyvällä asenteella, kuten lyhyessä ottelussa pitääkin. Sain kanavoitua tsempin jalkojen käyttöön helpoissa palloissa ja matalariskisiin lyöntivalintoihin. Varsinkin lyhyiden, mutta helppojen pallojen vastaan tulossa jalkatyöt unohtuu helpoiten tällä tasolla. Itse jätin helpot virheet ja laiskat lyönnit lähes nolliin ekassa erässä ja kun syöttökin sujui kohtuu hyvin, voitin 4-0.

Toisessa erässä vireeni jatkui ja homma pysyi hallussa, vaikka Juuso tsemppasi erän tasaisemmaksi. Minulla sujui kaikki lyönnit ilman heikkoa hetkeä. Ykkönenkin oli ehkä 60-70% sisällä ja sain sillä pisteitäkin. Paras matsini vuosiin numeroin 4-0, 4-2.

Väierässä tulikin sitten vastaan kisan lopulta voittanut Bart Eräkangas. Hän oli palannut tenniksen pariin menestyksekkään junnu-uran jälkeen. Peruslyönnit ja syöttö lähtivätkin kovaa ja kierteellä. Heikkoudet oli jalkatyössä ja lentopelin agressiivisuudessa. Alussa hän kuitenkin lipsutteli palloa reilusti pitkäksi ja pysyin syöttövuoroissani mukana. Varsinkin molempien puolien inside-out-lyönneillä hän pisteli läpi varsinkin kämmeneltä. Syötin tässä matsissa hyvin, jopa 70%:sti ja varsinkin Bartin rystylle syöttäessä sain pisteitä. Menimme viiden pisteen tiebreikkiin, jonka hän vei alun virheittensä jälkeen 3-5.

Toisessa erässä Bartin peli oli ehkä hieman vapautuneempaa ja pallot pysyi alusta asti ruudussa. Näennäisestä tasaisuudesta huolimatta en saanut kuitenkaan geimiä. Nautin kuitenkin tästäkin matsista, koska lyöntini tuntui toimivan syöttöä myöden. 3-4, 0-4 kuitenkin takkiin tästä liian lyhyestä nautinnosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s