Kesäni päävastukset: syöttö ja lämpötila

Viimekertaisen massakauden avauksen jälkeen pelasin vielä huonomman seniorisarjamatsin heti kahden päivän päästä. Siinä en päässyt ollenkaan vauhtiin taitavaa Olli Kellokumpua vastaan. Olin skipannut aamujumpat, kun katsoin mieluummin beachvolley-striimejä ja tämä kostautui hitaana vireeseen pääsynä puolen päivän aloituksessa. Osuma oli heikko, eikä parantunut koko matsin aikana. Aloitin myös syöttämään historiallisen heikolla rytmillä. Kaikki kahdeksan ensimmäistä syöttöä taisi olla pokassa.

Ollilla olli tarkka ja hyökkäävä kämmen, mutta heikompi rysty. Takakentän palloilu oli melko tasaista, mutta Olli vei tärkeät pallot. Sain vain yhden geimin, mikä oli melkosta vähän.

Nelurissa huono vireeni syötössä ja ratkaisupalloissa tarttui myös pariini ja hävisimme monta no-add-palloa. Peruslyöntini oli kuitenkin ihan kelvollista näissä peleissä. Nelurissa tuli myös rökäleluvut siitä huolimatta, että tämä olisi pitänyt voittaa. Yhteensä neljä geimiä kahdesta ihan tasaisen tuntuisesta matsista oli aika vähän, mutta enemmän huoletti syöttöni kateissa olo. Ainoa valopilkku oli taas yksi voitettu rystyvolley syöksyllä.

Massakausi jatkui ensimmäisellä turnauksella Varistossa. C-luokan kisa lupasi taitavia junnuvastuksia ja helteen korruptoimaa jalkatyötä. Perjantai-illan ja lauantaiaamun matsit menivät melko identtisellä kaavalla. Yritin keskittyä jalkatyöhön ja syöttöihin, mutta rytmi pysyi poissa ykkösistä. Samoin hellerajaa hipova auringonpaiste pehmentää jalkatyötä juuri sen verran, että virheet tulevat ärsyttävästi helpoimmissa, paikaltaan lyötävissä palloissa. Asennetta siis tarvitaan kovasti enemmän, jotta pääsee jaloista alas niiden ollessa valmiiksi väsyneen oloiset lämpötilan takia.

Emil Långström oli ensimmäinen vastukseni. Hänellä oli hyvä tekniikka ja suhteellisen suoraviivaiset lyönnit. Virheet ja winnerit oli enemmän hänen puolellaan. Emil vei ensimmäisen erän, mutta olin hyvin peruspelissä mukana. Toisessa erässä yritin käskyttää raivoisasti jalkoja, jotta sain helpot krossit pysymään kentässä ja Emil virheili enemmmän. 4-6, 6-3 ja 10-tiebreik kutsui. Siinä vannotin itseäni pelaamaan vain suuren marginaalin peruslyöntejä keskelle kenttää ja kakkossyöttöjä. Pääsin 3-0-johtoon Emilin virheillä. Sitten hän tuli tasoihin, kun taas itselläni asenne karkasi, kuinka ollakaan, helppojen pallojen jalkatyössä. Olisinko 5-6-tilanteesta päässyt ottelupalloon asti 9-6. Sitten Emil vielä rohkeasti löi läpi suoraan syötöstäni ja voitti seuraavankin. Ottelupallossakin olin puolustavalla kannalla ja hän löi taka-aitaan. Tämmönen voitto ei paljon ilahduttanut, kun taso oli heikko, mutta pääsinpä yrittämään parantamista. 10-8 pisteet.

Lauantaiaamun matsiin oli helppo herätä jumppaan ennen aamu kuutta, kun aurinko ei muutenkaan anna nukkua paljon pidempään. Olinkin fyysisesti niin valmis kuin mahdollista, mutta syöttövireeseen se ei auttanut. Jatkoin heikolla rytmillä, vaikkakin ilman useampaa kaksaria. Vastustajan on kuitenkin vaikea lukea epärytmistä syöttöä, joten siitä ei juuri ollut haittaa minulle.

Vastassani oli nyt vieläkin suoraviivaisemmin lyövä junnu, William Schröder, joka oli hyvästä tekniikastaan huolimatta onnistunut lahjoittamaan ns. tupla-bagelit minulle viime kohtaamisessamme. Nyt William piti palloa paremmin kentässä, mutta muuten ei pelin taso ollut viime kerran luokkaa. Hän pelästytti aloittamalla ottelun ässällä, mutta sen jälkeen häneenkin tarttui huono ykkösyöttö. Lopulta William taisi syöttää minuakin enemmän ykkösiä verkkoon. Vein ekan erän puolustamalla kohtalaisesti ja hyökkäämällä heikosti 6-3.

William isompi kämmenlyönti teki pisteitä toisen erän alussa ja 0-3-tilanteessa päätin ottaa edellistäkin rennommin helteen uuvuttaman jalkatyön ja keskityin syötön löytämiseen. William vei erän 6-2, mutta olin henkisesti valmis 10-tiebreikkiin. William jatkoi siinä hyviä otteitaan 7-5 johtoon asti. Tilanteessa 8-8 pääsin harvinaisesti verkolle, enkä saanut palloa tapettua. Tiputin kuitenkin jaloistani herkullisen puolivolleyn verkon kautta kenttään ja pyytelin apaattisena anteeksi ottelupalloani. William ei ollut kauhean tyytyväinen onnekkaaseen taituruuteeni, kun pääsi seuraavaksi hyökkäämään pallon etukentältä leveäksi ja 10-8 luvuin lähdin palautumaan.

Ehdinkin palautua noin 4h välierään Alex Tuomolinia vastaan. Tässä olisikin ollut aivan eri tason peliä luvassa, koska ilma viileni sateen takia ja vastukseni löi erittäin hyvällä varmuudella ja marginaaleilla peruslyöntiään. En kuitenkaan saanut edelleenkään syöttöäni kuntoon ja asenteeni rapistui, kun sain tehdä paljon hyökkäysvirheitä. Alex oli vielä lyhyt ja sain hyökkäyspaikat hänen syötöistään. Vetelin kuitenkin liiankin rennosti niitä pitkäksi. Lisäksi Alex oli mielettömän hyvä lukemaan lyöntejäni. Hänelle ei muiden junnujen tavoin tuottanut myöskään minkäänlaisia ongelmia alakierteet pitkänä tai stoppareina. Peruslyönneissä ei ollut puutteita ja hän lisäksi käytti niitä viisaalla marginaalilla, kun massakenttä ei ollut aivan tasalaatuisemmasta päästä. Olisin nauttinut lyödä näihin palloihin, kun jalat tuntuivat jopa virkeämiltä kuin edellisessä hellepelissä. Vain muutaman asteen lasku lämpötilassa virkistää jalkoja ihmeellisen paljon, mutta ne olivat kuitenkin väsyneet kahdesta yli kahden tunnin matsistani. Tämä matsi meni kuitenkin nopeasti, kun hakkasin ykkösiä metsään ja annoin kirosanojen laulaa seuraavien liian agressiivisten hyökkäysten jälkeen. Alex pysyi tyynenä ja pienessä miehessä oli muutenkin tulevaisuuden tähden merkit. 6-1, 6-2 tappioluvut oli lopulta aika kuvaavat luvut senhetkisessä vireessäni.

Ja mikä siinä syötössä on taas vikana? Lähinnä nämä neljä seikkaa, jota kelaan mielessäni vuorotellen, riippuen mikä niistä kusee. (Olen myös saanut neuvon olla miettimättä mitään, mutta kun syöttöliike ei selkärangassani, kuten vaikkapa lentiksessä, niin väärinhän se menee silloin)

1. Älä kierrä rintamasuuntaa niin, että tulet oikealla jalalla alas syötön jälkeen.

2. Nosta pallo RAUHALLISESTI ja jätä käsi suoraan ylös, että olkalihas on poskessa. Tämä on vaikein, mutta estää lisäksi rintamasuunnan liian aikaisen käännön.

3. Lyö lakipisteestä ja vain oikeaan paikkaan nostetusta pallosta.

4. Pidä lyöntikäden kyynärpää yli 90 asteen kulmassa kyljestä. Tämä on vaikein ja aiheuttaa paljon pokaosumaa yhdistettynä väärään vartalonkiertoon.

5. Jousta jaloista niin paljon kuin pystyt ja ponnista vasemmalla jalalla. Tässä kun onnistun tarpeeksi hyvin saan vasemman polven nivelrikosta välillä lyhyen kipusignaalin oikeasta jalkatyöstä. Tämä onneksi menee ohi heti.

Vähemmästäkin sekoaa syöttö. Onneksi kesällä voi ajatella muutakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s