Lupausta paremmasta

Kesä jatkui kotikentillä Metsälässä miesten yli 40v C-luokasta. Tästä olisi voinut hyvällä pelillä kääriä voiton kotiin. Tutut vastionkäymiset ja syöttölentopelaava vastus olivat kuitenkin kantona kaskessa.

Ensimmäinen matsini oli odotetun epämiellyttävä, sillä helle oli noussut lämpimimmilleen pe klo 15. Sain aika hyvän asenteen kuitenkin jalkoihin, enkä tehnyt liikaa virheitä peruspelissä. Syöttö ja viimeistely oli kuitenkin kateissa koko matsin. Suurinta hermoilua aiheutti kuitenkin vastukseni Jari Melart, joka tyytyi lopulta enimmäkseen nosteleen kuupalloja takakentältään. Hitaissa ja kuumissa oloissa en uskaltanut kauheasti lyödä palloa takaa ja edessä hermoilin varsinkin iskulyönnit erittäin heikolla osumalla. Ja Jari antoi mielellään näitä paikkoja. Onneksi hänkään ei löytänyt hyökäysvaihdetta, jos lahjoitin hänelle paikkoja. Käytin yli kaksi tuntia tähän via dolorosaan, kun hyvällä pelillä tämä olisi pitänyt olla nopeasti taputeltu. 63, 64.

Seuraava kierros olikin selvästi miellyttävämpi, kun lämpötila laski huonelämmön tuntumaan. Vastukseni Mika Särkkä pelasi suoraviivaisemmin, mutta varmuus ei riittänyt peruspelissä. Ehkä suurimman haasteen tässä toi pehmeähkö kenttä, josta tosin Mika tuntui kärsivän enemmän. Hän väläytteli välillä kämmentään, mutta epärytminen peli vei siitä lopulta täysin tuntuman. Minulla toimi peruspeli kohtuu hyvin ja hallitsin peliä takakentältä. Stopparitkin toivat jonkin verran pisteitä.

Syötössä sain pitkästä aikaa pienen oivalluksen sen kangerreltua ensimmäisen erän. Ajattelin nostavan käden jatkavan nostoliikkeen jälkeen hieman takavasemmalle, jolloin vartalon taivutuksesta tulee luonnollisempi ja rotaation rytmi paranee. Sainkin lopussa syötön toimimaan rytmissä, mistä merkkinä Mikan ainoa geimi toisessa erässä. Rytmiseen syöttööni kun on helpompi vastata kuin rytmittömään. 63, 61 kuitenkin voitto.

Puolivälierässä oli tuttu Petri Lempinen, joka hämmentää hyökkäävällä syöttölentopelillä. Kämmen on suora ja terävä ja rysty hyytyi pelkäksi slaissiksi, mutta erittäin vaikeaksi, ainakin matalapomppuisella massalla. Nytkään en päässyt taistoon ihanne oloissa, sillä rikkinäisempi vasen polveni ei tuntunut oikein lämpiävän kisakuntoon aamun matsin jälkeen. Tuntuikin, että jalkatyöni jäi vajaaksi pelin alussa. Petri aloitti joka tapauksessa komennossa ja olin äkkiä 3-0-tappiolla. Petri hyökkää mielellään nousevasta pallosta ja verkolle. Ja verkolta ja stoppareissa hän oli hämmentävän hyvä. Pääsin pikkuhiljaa erään mukaan, kun vannotin itselleni pitäväni pallon varmasti pitkänä takakentällä, jolloin isommat marginaalini pitäisi toimia edukseni. Pääsinkin paljo hyökkäämän, kun sain pallon Petrin rystylle. Hän jätti kämmenpuolelle niin paljon tilaa, että teki mieli hyökätä sinne. Petri ohitti kuitenkin kovista lyönneistä huimalla teholla kämmeneltä. Vaikka hävisin erän 4-6, minulle oli jatkojuoni kristalloitunut: Minun piti lyödä takaa vain ja ainoastaan keskelle pitkänä ja varmana, koska kämmenkulmasta Petrin blokkaava kämmen oli vaarallisimmillaan ja rystyn slaisseihin en halunnut mitättömästä pompusta lyödä. Volleyt sen sijaan pitäisi pystyä tappamaan alakierteisistä puolustuksista.

Toisessa erässä pääsinkin johtoon, kun sain syöttönikin toimimaan. Petrin kova ykkönen ei tullut juuri ruutuun, mutta kakkonen pysyi sen verran hyvin, että hänkin piti syöttöjään. Tunsin vieväni niukasti erää, kun pääsin syöttämään siitä 5-4-johdossa. Tässä kohtaa kuitenkin vasen polveni antoi signaalin, joka tulee saadessani syötön rytmiin. Eli vasenta jalkaa on käytetty ponnistukseen. Polvi petti hieman alta, mutta kipu häipyy heti. Rohkeus syötöistä kuitenkin meni ja hävisin tämän geimin heikon syötön myötä. Seuraavaksi Petri sai itseluottamuksen ja piti syöttönsä minun heikentäessä. 5-6-tilanteessa pääsin taas syöttämään ja saimme onneksi ihan hyvän geimin loppuun ja Petri ansaitsi lopulta voittonsa onnistuen rohkeassa pelissään. Matsista jäi siksi ihan hyvä mielikin, kun tuntui, että löysin taas avaimia syötön rytmin parantamiseen. 46,57.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s