Tennis tauolle yhdellä onnistuneella syöttövuorolla

Kävin kolmannen viikonlopun putkeen kisaamassa, josko se alkaisi kulkemaan. Seinäjoen hyvillä kentillä ei ollut ainakaan olosuhteista kiinni, miksi tuli vain yksi niukka voitto. Syöttö oli edelleenkin liian paljon pokassa, vaikka se tiukassa paikassa onnistuikin.

Pelasin MC-luokassa ensimmäisen ottelun Kristian Wikströmiä vastaan. Hänellä oli aika terävä kämmen ja hieman vaarattomampi rysty- ja syöttöpuoli. Keli oli sopivan lämmin, n. 19 astetta ja kenttä muutenkin hyvä. Jaksoin pidellä nöyrästi krossipallottelua ruudussa ja Kristian otti enemmän hyökkäysaloitteita. Hän virheili kuitenkin enemmän ja vein niukasti erää. Syöttöni oli kuitenkin heikkoa mutta se vei vain enemmän pelihuumoria, kuin toi virheitä. Sain kuitenkin kakkoset tuupattua enimmäkseen sisään. Olin voimaantunut viime aikoina onnistuneesta stopparin käytöstä, mutta nyt tein sitä liikaa ja enimmäkseen verkkoon. Pääsin kuitenkin syöttämään erävoitosta kahdesti, joista 6-5-tilanteessa sain ykköseen sopivasti rytmiin ja vein pelin yllättävän puhtaasti. 7-5.

Toisessa erässä Kristian tsemppasi ja piti palloa sisällä, kun taas minä rentouduin liikaa ja virheilin. Parin geimin takaa sitä alkaa pitkässä matsissa ennemmin lyödä reilumpaa siivua ja keskittyä kolmanteen erään, kuin nöyrästi pitää palloralleja pitkänä, mikä oli ensimmäisessä erässä toiminut. Mentiin siis ottelu-tiebreikiin 1-6 erätappion jälkeen. Mantrasin tässä itselleni jälleen kaikista toimivimmat lyönnit ja ukaasit: jalat ja krossit. Kristian aloittikin helpoilla virheillä ja sain 4-0-johdon kuin ilmaiseksi. Hän kuitenkin tsemppasi 5-7 ohitseni hyvällä pelillä. Pidin kuitenkin varman taktiikkani ja sain tsempattua syötötkin sisään. Jännässä ottelupallossani 9-7 sain taiottua hyvän ykkösen, kuten ensimmäisenkin erän voitossa ja ottelu päättyi Kristianin vastaanottovirheeseen. 2,5h matsi oli lopulta ihan kiva puhde, vaikka tasoltaan ei korkealle päästy.

Toisen kierroksen ottelu samana iltana oli hyvin lyövää Samuel Kauttoa vastaan. Samuelilla oli hyvä tekniikka kaikkiin lyönteihin ja hieman enemmään varmuutta verrattuna omaan peruspeliini. Niinpä innostuin hieman kovempaan perus- ja syöttöpeliin, mikä luonnollisesti lisäsi helppoja virheitäni. Jostain syystä en tässäkään matsissa saanut ykköstä rytmiin kuin yksittäisissä syötöissä. Eniten siinä kusee jälleen liian aikainen rintamasuunnan kierto, mikä ilmenee oikean jalan ponnistuksena eteen. Jos keskityn vasempaan jalkaan, rytmi on parempi, mutta muut osat saattaa pettää. Erät meni tasatahtiin, ilman Samuelin heikkoja hetkiä. Hän vei peliä lievästi johtaen, eikä stressaantunut parista murrostani. Lukemat 36, 26 kertoivat kuitenkin peruspelimme eron tänään.

Sen verran olen turhautunut syöttöpeliini, että kokeilen kolmen viikon taukoa tenniksestä, koska treenaamisen lisääminen ei enää onnistu. Noin 15 matsia kesällä, joissa saldona yksi tyytyväinen syöttövuoro, on pikkuisen masentava kesäharrastus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s