Massatennis helteessä voi olla niin huonoa, että jopa syöttö on paras lyönti

Resetoin pari viikkoa ilman tennistä etelänmerillä. Helteet kuitenkin jatkuivat, joten parempaa peruslyömistä ei voi haaveillakaan. Syöttö otti kuitenkin napsun tasalaatuisempaan suuntaan.

Pelasin Hyvinkäällä C-luokkaa toisella kieroksella Tomi Palinia vastaan. Hänellä ei ollut juurikaan kokemusta kilpakaksinpeleistä, vain nelurista. Tämä näkyi hänen lyöntityylistään ja sijoittumisestaan. Taktiikakseni sopi vain korkealle pomppaavien peruslyöntien pito takakentällä. Tämä ei kuitenkaan ollut niin helppoa, sillä kenttä oli pehmeä ja lyöntituntuma heikko. Tomin suorat ja ratkaisuun pyrkivät lyönnit vaikeuttivat rytmini löytymistä. Minun varmuuteni oli kuitenkin vähän parempaa peruslyönnissä ja vein ekan erän 6-2.

Toisesta erässä odotin helpompaa, mutta Tomi vain roikkui mukana varsinkin no-addeissa ja tuuripalloissa. Hän kävi jopa 4-5-johdossa, mutta tsemppasin voittoon 7-5.

Vaikka luvattu helle oli säästänyt meitä ekassa matsissa, toisessa oli sitten noin 28 astetta tuuletonta. Sami Ritvanen liikkui hyvin ja näytti tekniseltä lyöjältä. Hän jätti kuitenkin yläkierteet lämmittelyyn ja alkoi tuupata alakierrettä molemmilta puolin heti alusta. Asenteeni tässä löylyssä ja pehmeällä kentällä korisi heti ekan geimin jälkeen. Vetelin paikaltaan olevat pallot pitkäksi, kun asenne ja helle esti kunnollisen jalkatyön, mitä laadukas yläkierre vaatii. Pääsin paljon verkolle ja tuhrin lisäksi kaikki sieltä. Lyöminen oli niin suoraan ruunahevon sukuelimestä, että annoin sen myös kuulua. Sami piti pelinsä tason ja onnistui ohituksissakin alakierteellä. Lisäksi hän haki nopeana hyvin hyökkäykseni. Lopulta pelissäni oli pieni valonpilkku syötön paranemisessa, mikä taisikin olla historiallisesti paras lyöntini tässä matsissa. Halusin niin palavasti lopettaa matsin, ettei asenteeni muutoksessa ja peruslyöntien parantamisessa ollut mitään tehtävissä. Sain kuitenkin jotenkin lopussa geimejä, luvut 16, 36.

Päätin ottelun jälkeen repiä täysin palvelleet pelihousuni. Kävi yhtä säälittävästi kuin viimeksi yrittäessäni samaa huonon pelin paidan kanssa; vain yksi sauma suostui vähän antamaan periksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s