Turistina Tallinnan Kalevin klubilla

Kävin ennen Tallinnan reissua lämmittelemässä pyöreän lukeman 300 Tennisässä-tietokannan voittosarakkeeseen. Tänä kesänä nelosdivarimme lohko on ollut totuttua heikompi vastustajien osalta ja siellä ollaan suhteellisen kevyesti säilytetty puhdas voittotili. Tällä kertaa olin vain nelurissa, josta melko rutiinilla voitto.

Tallinnan ITF-seniori kisaan oli ilmoittautunut varsin vähänlaisesti pelureita. Varsinkin suomalaisten vähyys ihmetytti, kun vertaa esimerkiksi kalliimpaan Hangon vastaavaan kisareissuun. Tämä yksi perinteisemmistä kisoista järjestettiin 37. kerran hienoilla Kalev-klubin massoilla n. 38 pelaajan voimin. Naisia löytyi vain yhteen round robin ikäluokkaan.

Pelasin yli 35-vuotiaitten luokassa ensimmäisen matsini ranskalaista Jonathan-Pierre Lionia vastaan. Hänellä oli hieman epävarma tekniikka, varsinkin rystyltä sain helppoja virheitä paljon. Pidin keskittymiseni jaloissa, marginaaleissa ja syötössä ja sain pelini pysymään rauhallisesti ruudussa hyvässä kelissä. JP kikkaili ja houkutteli minua verkolle, mutta viimeistelin riittävän tehokkaasti. Syötöllä sain myös kivasti aikaan häntä vastaan. Voitin ekan erän 6-1. Toisessa erässä hän onnistui alussa mennen 2-0 johtoon. En kuitenkaan muuttanut mitään ja pelini taso vei minut lopulta 6-2 voittoon.

Semifinaalissa kohtasin kovemman kannon kaskessa, Janar Kalmusin. Hänellä oli loistava tekniikka ja tykkäsi hyökätä nopeasti pitäen pallot lyhyinä. Varsinkin kämmen oli iso. Lähdin itse mukaan ehkä liikaakin lyömiseen, kun myöhemmin kuulin, ettei hän olisi tykännyt pitää palloa kentässä puolustavampaa pelityyliä vastaan. Nautin kuitenkin pelistä, enkä viitsinyt lähteä tuuppaamaan. Syöttöni oli kuitenkin astetta enemmän verkossa kuin aiemmin, miten käy, kun yritän sillä liikaa. Luvut 2-6, 1-6 oli aika kuvaavat, kun lähdin haastamaan häntä kovassa lyönnissä, mikä ei toiminut näin hyvää lyöjää vastaan.

Tallinnassa on kuitenkin hauska piipahtaa. Muutenkin Baltian ja Puolan kisat ovat osoittautuneet parhaiksi vieranvaraisuuden osalta, suomeksi iltajuhlien. Ehdin myös käydä katsomassa beach tennis -kisoja Haven Kakumäen beach volley/tennis keskuksessa. Viron kova beach tennis -suosio näkyi osallistujien määrässä ja tasossa. Alla Rivo Vesikin tyylinäyte syötössä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s