Vain syöttö pykii enää sisälläkin

Ensimmäinen ja luultavasti viimeinen SM-liiga kauteni paketoitiin 40-v sarjassa Vaasassa ja ihan mukavasti. Voittopisteeseen on kiva lopettaa kausi, vaikka viimeistä neluria lukuunottamatta ei erävoittoakaan tässä sarjassa tullut.

Vastustajani kaksarissa oli erittäin hyökkäävää flattiä lyövä Göran Björkholm. Hän oli lapsena ilmeisesti lukittu lyömään palloa autotallin seinään, niin tarkkaa ja matalaa olivat hänen peruslyönnit. Erityisesti yhden käden rystyltä tuli enemmän winnereitä kuin keltään muistan kokeneeni. Ja winnerit oli niin matalia ja jyrkkiä, etten päässyt kiinni niihin takakentältäkään. Aloitin kuitenkin syöttämään hyvin ja sain pidettyä omat puolustuslyönnit matalana, että Görän teki välillä myös virheitä. Lisäksi hänen syöttö oli tarkkuudestaan huolimatta hieman matalalta lähtevä flätti, jota on vaikea pitää tehokkaana. Kakkossyöttö oli yhtä kova kuin ykkönen, joten tupliakin tuli. Pidin niukasti syöttöjäni ja yllätin kaveria myös stoppareilla ihan hyvin. Peruspeliini sain yllättävän hyvän tuntuman lyhyistä ralleista huolimatta, jos vain ehdin palloon. Rystyltä käytin slaissia lähes pelkästään, koska en ehtinyt kahden käden rystyyn. Jos taas yritin painostaa kaveria harvoista paikoista, tuntui että hän löi juoksusta yhtä hyvin kuin keskeltä. Sain kuitenkin yhden murron ja pääsin syöttämään erävoitosta 5-3-tilanteessa. Sitten hapuileva nostoni katosi jännitykseen ja pari tuplaa seuraaviin peleihin sinetöi erän Göränille 5-7.

Toinen erä oli vähän selvemmin vastustajalle. Syöttöni jatkoi heikossa rytmissä ja Görän pisteli noin 2-3-tilanteessa ehkä kuusi takakentän puhdasta läpilyöntiä putkeen ensimmäisellä tai toisella lyönnillään. Sain lopussa vielä syöttöä vähän rytmiin, mutta peli tuntui menneen jo ohi. 3-6.

Neluriparini Mika Myllyniemi oli hävinnyt niukasti vastustajamme parille, Julien Hueberille, joten lähdimme altavastaajana neluriin. En ollut ennen pelannut Mikan kanssa, enkä kämmen puolella vuosiin (mukaanlukien myös padel, beachvolley ja beachtennis), mutta pelimme sujui hyvin yhteen. Mika syötti erinomaisen tarkasti ja minun huonomman syötön takia ei suoranaisesti hävitty pelejä. Olimme hieman parempia verkolla ja takakentän lyöntituntumamme säilyi myös hyvänä. Görän joko väsyi rankasta kaksarista tai sitten pidimme hänet vain irti pallosta. Hueber ei viihtynyt etukentällä ja saimme sieltä paljon lentolyöntivirheitä. 6-4, 4-6, 10-4 voitto. Ja syötön kanssa tästä olisi tullut ehkä koviten rankattu kaksarivoittokin. Mutta eikun treenaan nostoa vain lisää.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s