Lentopallon MM-kisat

Maailman toiseksi kilpailluimman lajin miesten MM-kisat tulee prime time -aikaan hyvällä, selostetulla streamilla halpaan hintaan Puolasta ja Sloveniasta. Turnaus kiinnostaa myös joukkueita, niin parhailla mahdollisilla eli kokeneilla joukkueilla on lähdetty hakemaan maailmanmestaruutta. Joukkueet ovat niin tasaisia, että kaikilla kahdeksalla puolivälieräjoukkueella oli mahdollisuus mennä päätyyn asti. Semifinaaleihin ei kuitenkaan selvinnyt yhtään pienintäkään yllättäjää.

 • Suurin yllättäjä Ukraina tuli kisoihin Venäjän tilalle ja pudotti kahdeksan joukosta Hollannin. Hakkurien taistossa vei kuumista nimistä Plotnytskyi Oleh voiton Nimiristä. Plotnytskyi ansaitsee ainakin kisojen kakkoskuusikon paikan ylivoimaisesta syöttö- ja loistavasta hyökkäyspelistään. Ukrainan lento ei aivan riittänyt Sloveniaa vastaan heidän kotiyleisönsä edessä.
 • Slovenia saa semifinaalissa vastaan Italian, joka pudotti kokeneen Ranskan, joskaan ei yllättävästi. Italia on samalla nuorella kuusikolla voittanut jo Euroopan mestaruuden juurikin Slovenian kokemusta vastaan viime vuonna. Slovenian revanssihenki ei riitä Puolan maaperällä, vaan Italia menee finaaliin 3-1.
 • Toisessa semissä kohtaa Puola ja Brasilia. Puolalla tie oli vaikeampi, kun Yhdysvallat meinasi viedä kvartsin viidennessä erässä. USAn taso pysyy vuodesta toiseen hurjana, vaikka ”pojat ei pelaa siellä lentopalloa”, eikä ammattilaisliigaa ole. Puola oli vain infernaalisen kotiyleisön verran edellä.
 • Brasilia on esittänyt vakuuttavimmat otteet syystäkin. Laadukkain laitaosasto Leal, Luccarelli ja ehkä maailman paras hakkuri Wallace vie heidät jopa ennakkosuosikiksi. Argentiinassa vastaan hangoitteli kvartsissa ainoastaan parempi passari de Cecco. Ainakin tasoitusbetsin paikka Brasseille semiin. Brasilia vie myös finaalin Italiaa vastaan 3-2, jos sinne pääsee.
 • Reaaliaikaisen tilastoinnin mielenkiintoisimmat numerot on lyöntinopeus ja korkeus. Valitettavasti näitä ei lukuja ei näytetä joka lyönnin jälkeen. Hyökkäyslyöntinopeus tuntuu vaihtelevan 95-120kmh välillä. Syötöllä ja kutosen hyökkäyksellä on päästy yli 120 lukemiin, mutta 130 alkavia en ole huomannut, kuten Nimirin syöttäessä Tampereen EM:ssä.
 • Lyöntikorkeus yllättää hieman, kun vertaa pelaajien maksimiulottuvuuteen. Todelliset pallonkosketuskorkeudet tapahtuu 20-30cm maksimia alempana. Tämä johtuu sekä siitä, että palloa lyödään hieman edestä, eikä maksimi korkeudesta, että lyöntitekniikasta. Keskipelaajien hyökkäys jää enemmän maksimista, koska nopeaan passiin ei voi korjata lyöntiasentoa maksimikorkeuteen. Matsien maksimilukemat näki laiturien tekemänä maksimissaan 330cm korkeudessa. Keskarit heilu yleensä alle 320:n lukemissa. Hämmentävän poikkeuksen näyttivät tekevän Kamerunin muskelimiehet. Heiltä bongasin kaksi yli 340:n lukemaa. Tässä kohtaa muistan nähneeni myös Italian naisten hakkuri Egonun lyövän säännöllisesti 320cm korkeudesta!
 • Kisojen tilastosivuilta en ihan kaikkia lukuja ymmärrä, mutta pari tärppiä on mainittava: de Ceccon sormilyönti tosiaan vaikuttaa selvästi maailman parhaalta, mitä tulee onnistuneiden passien määrään.
 • Selvästi paras torjuja näyttää olevan nimestään huolimatta Argentiinan Agustin Loser. Hän on vain 192 cm pitkä keskitorjuja. Eli kohtuuton pituus ei ole välttämätön keskelläkään.
 • Serbian ykköskuusikko näyttää pysyneen samana viimeisen vuosikymmenen, mikä ei kantanut enää kahdeksan joukkoon. Keski-ikä on n. 32v.
 • Haastekameran käyttö tuo mukavaa lisää valmentajan hommaan aikaisempaan verrattuna. Verkkovirheiden kohdalla saa yksi silmäpari olla kokoajan valppaana haastoon, mutta erityisesti painopallojen haastossa tulee etua; Jos hyökkääjä alkaa painamaan palloa torjunnan kautta leveäksi ja pallo ei pysähdy käsien välissä, tuomari tuomitsee pisteen hyökkääjän eduksi lähes aina. Sitä vastoin, haastekamera todistaa hyökkääjän koskeneen palloon viimeiseksi lähes aina!
 • Oletko muuten huomannut, että käsien kautta tehdyissä hypäriässissä on lähes aina sivukierrekomponentti. Kannattaa treenata tätä.
 • Vedonlyönti mennyt kivasti: 7/9 vetoa oikein palautusprosentilla 175%

edit: lopullinen kisojen vetotulos oli hämmästyttävän hyvä: 9/11 ja 204%

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s