Kevät pakettiin ilman kohokohtia

Miellyttävä Hyvinkään ONSE-areena oli jälleen kohteena viimeisen sisäturnauksen merkeissä. Tällä kertaa oli M35C-sarja lähes pitkillä erillä ja kerrasta ulos formaatilla. Haasteet löytyivät, jälleen kerran, syötöstä.

Toisen kierroksen vastukseni oli Topi Vilppunen. Hänellä on hyvä hyökkäävä kämmen ja liikekin, mutta heikkouksina rysty ja syöttö. Erät meni tasatahtiin murrellessa, kun omanikaan syöttö ei ollut rytmissä. Erityisesti noston kanssa oli ongelmia ja jouduin uusimaan sitä aivan liikaa. Rystykrossi tuntui olevan omassa hallussa, mutta kämmen puoli enemmän Topin. Pelasimme no-add formaatissa ja vein aluksi pari niitä, mutta Topi taisi voittaa enemmän pisteitä. Yritin pitää vain järkevinä ja pitkinä peruspelin, mutta muistan tehneeni tyhmimmän lyöntini hänen eräpalloon. Ensimmäinen stoppari rystykrossina ja vieläpä leveäksi, 5-7.

Toisessa erässä sain kenties hieman paremmin syöttöä ruutuun, ehkä 60%. Erä meni kuitenkin tasaisesti, tällä kertaa minulle, 6-4. 10-taiskaan painotin varminta lyöntiä eli pitkää rystykrossia ja jalkojen käyttöä helpoissakin palloissa. Tein varmaan yhden helpon virheen ja matsi mulle 10-6. Noin kaksi tuntinen matsi kyllä tuntui jaloissa, vaikka no-add lyhensikin geimejä.

Seuraavan päivän semifinaalin sain sitten kovemman luokan lyöjän. Olli-Heikki Liikalasta näki, että junioritennistä oli pelattu. Kämmen ja syöttö oli melko A-luokkaa, vain rystyssä pysyin mukana ja jopa painostin. Hän teki alkuun hieman virheitä ja rohkealla pelilläni menin 2-1 johtoon. Sen jälkeen en enää pitänytkään syöttöjäni, jotka edelleen kärsi epärytmistä. Lisäksi Olli paransi toisessa erässä syöttöään ja varmensi peruspeliään. Pääsin silloin itsekin hyökkäämään, mutta hyökkäyslyöntivire oli kadonnut puolustaessa. Ollin syöttö tuli pidemmällä varrella yli 170kmh ruutuun. Vaikka syöttö oli yleensä keskellä, en saanut matalia palautuksia, vaan kaveri pääsi painamaan heti palautuksestani. Myös kakkossyöttö oli sen verran kova, etten kyennyt hyökkäämään. Olin matsin lopun selkeästi huonompi. Ottelupalloon syöttö puoleen väliin sivurajaa oli sen verran kova niitti, ettei sitä olisi palauttanut Nolekaan. 2-6, 0-6 ja syöttöä kehittämään häntä koipien välissä.

Jätä kommentti