Hiihtolomavireessä

Kävin etelän leirillä hukkaamassa syöttöni ulkoilmaan ja sitä ei nyt tuntunut saavan toimimaan. Hyvinkäällä järjestettiin mitä houkuttelevin päiväkisaformaatti, nimittäin MB3 yli 20-vuotiaille. Pelasimme vain neljän hengen alkulohkot fast four tyyppisinä matseina ilman jatkopelejä. Lohkoihin järjestettiin mahdollisimman samoilla rankingeilla, jotta matsitkin olisivat mahdollisimman tasaisia.

Turnauksen tulos oli melko samanlainen kuin aiemmin talvella Riihimäellä. Pelasin ensimmäisen matsin heikolla vireellä Janne Jääskeläistä vastaan, mutta hän pelasin vielä heikommin. Voitin, mutta Janne puolestaan paransi ja voitti niukasti kaksi seuraavaa vastusta, joille minä puolestani hävisin selvästi. Kolmas vastustajani oli sekin tuttu Riihimäen kisasta. Santtu Wallin piti minua pihdeissään lähes yhtä selvästi kuin viimeksi. Toisena matsina minulla oli uusi tuttavuus, Juho Välikangas. Hänkin hallitsi matsia paremmalla perus- ja syöttölyömisellään.

Kaikissa otteluissani oli vastus kovin hyökkäyshaluinen, ja pidemmät pallorallit loistivat puuttumisellaan. Niinpä tyypillisesti peruspelini osuma jää silloin tavallista heikommaksi, kun ei ole aikaa jauhaa peruskrosseja. Suurin puutteeni oli kuitenkin syötön pysyminen epärytmisenä, enimmäkseen huonon noston takia. Perussynnistäni en päässyt eroon yhdessäkään syöttövuorossani. Muutamasta yksittäisestä hyvästä ykkösestä huolimatta sen teho mateli 50% paikkeilla koko turnauksen.

Aamuvireisen ottelun Jannea vastaan teemani oli selvä; vain pitää pallo keskellä ruutua ja takana. Janne hoiti sitten helpot virheet huolettomalla hyökkäämisellään. Numerot tulivat turhankin selvästi minulle 4-0, 4-1. Juhoa vastaan numerot olivat 3-5, 1-4. Santtu oli kovalla pelipäällä; 0-4, 2-4.

Ainutlaatuisena tilastokummajaisena sain ainoan voittoni lopulta tavallaan turnausvoittajasta, Jannesta, joka (minulle) hämmästyttävästi voitti siis seuraavat matsinsa.

Jätä kommentti