Vielä kesää jäljellä?

Ennen viimeistä turnausta ehdin hioa syöttöä yhden sarjasingelin verran Metsälässä. Tein toivottavasti viimeisen ruuvauksen syöttöliikkeen yksinkertaistamiseen. Ja vastaavaa ratkaisua en tiedäkään keltään ammattilaiselta: Lopetin turhan pallon pompottamisen kenttään ennen nostoa. Nyt voin tehdä toistoja nopeammin ja unohtaa kenttää kohti katselun, kun katse kannattaisi olla vain syötön kohteessa ja sen jälkeen pallossa. Vaikka pompottelu ei ole osa syöttö liikettä, tuntuu että rytmi ja siihen keskittyminen parani välittömästi. Miksei tätä muut tee? Varsinkin jos on huono massakenttä, pelkkä pomputtelu voi epäonnistua ja häiritä syöttöä.

Kohtasin Benjamin Nicolin uudestaan reilun puolen vuoden jälkeen ja tulos oli suunnilleen sama. Nuori mies oli luonnollisesti kehittynyt entisestään hyvässä tekemisessään. Heikkoudeksi laskisin enää pehmeän syötön. Oma syöttäminen lähti pikku hiljaa käyntiin, muttei toiminut koko aikaa. Sain 2-3 peliä hyvällä syötöllä. Keskityin ponnistamiseen ja syötin ehkä parhaan massapelini. Yksi ässä ja yksi kick melkein lyhyen kaverin yli.

Itse peruspeli oli hienokseltaan Benjaminin hallussa. Peruslyöminen oli kuitenkin mullakin hyvää, kun olosuhteet ja hyvät pallot houkuttelivat voiman käyttöön. Vastukseni oli kuitenkin kämmeneltään mua edellä ja se ratkaisi. Benjamin oli myös verkolta erehtymätön, vaikka pari aika täydellistä stopparia sain jäämään. Mursin kaverin vielä 4-3-johtooni, mutta sen jälkeen olin alakynnessä paremmasta syötöstäni huolimatta. 4-6, 2-6 luvut mukavasta matsista.

Jätä kommentti