Tuttu virsi, muttei vielä lauluun

C-luokka Varistossa tarjosi pitkästä aikaa voitokasta peliä nuorempaa herraa vastaan. Daniel Juntusella oli kaikki tekniikka ja fysiikkakin moitteeton, mutta maltti ja ykkössyöttö petti miehen tällä kertaa sitkeämpää senioria vastaan.

Daniel Juntusella oli iso kämmen, jolla hän tykkäsi hyökätä. Rysty oli kohtuullinen muttei niin varma. Jalkatyö oli ehkä paikaltaan lyödessä puute, mutta juoksussa hän oli erittäin nopea. Danielin kierresyöttö oli myös kaunis ja tehokkaan näköinen, mutta ykkönen hiipui alun jälkeen todella pahoihin rytmiongelmiin ja verkkoon.

Ensimmäinen erä eteni tasatahtiin ja pikkuhiljaa aloin uskoa, että vain pitkä rystykrossi on mulle edullisin lyöntivalinta. Ykkössyöttöni ei taaskaan naksahtanut uomiinsa toivotusti, vaan rytmi vaihteli. Syöttö oli kuitenkin ruudussa 50%:sti, enkä varsinaisesti hävinnyt pelejä siihen. Danielin syöttö oli aluksi vaarallisen hyvää, mutta hän kadotti jostain syystä ykkösen täysin jo ekassa erässä. Kaikki pelit taisivat olla tasaisia; Daniel vei ensin pelipalloja ja minä lopulta. Mursin hänet lopulta erävoittoon 5-4-johdostani.

Toisessa erässä jatkoin itsepintaisesti taktiikkaani ja Danielin asenne taisi hieman murtua siitä. Hän teki enemmän virheitä varsinkin rystyltä, mutta pelit tuntuivat edelleen tasaisilta. Menin 5-1-johtoon ja syöttö oli omani. Sain parikin ottelupalloa ja tuntui hieman kipsiltä. Syötölläni en saanut edelleenkään aikaan mitään kuin satunnaisesti. En halunnut paljoa verkolle tässä matsissa, koska Daniel ohitti hyvin juoksusta. Nyt pääsin laittamaan volleyn tyhjää kenttää kohti ja luulin, että vastukseni jättää ottelupallon siihen. Hän kuitenkin väläytti vielä kerran nopeuttaan ja tarkkaa kämmentä ja ohitti mua todella jyrkällä ja lyhyellä kämmenkrossilla. Ehdin arvioida, että yllän palloon vielä syöksymällä nelurikäytävään. Ottelupallossa riskinen syöksyminen kannattaa tehdä ja sain pallon takakentälle. Daniel oli kuitenkin sielläkin ja siirsi pallon mun takakentälle. Nousin ripeästi ja taistelin vielä palloon kosketuksen ja kaaduin uudestaan. Olin täysin massassa ja polvi ruvella, mutta onneksi pystyin jatkamaan ilman häiritsevää taukoa. Seuraavassa ottelupallossani Daniel teki helpottavan pitkäksi lyönnin ja sain numeroita tiukemman erän ja ottelun kotiin 6-1.

Nyt toimi pelissäni kaikki osa-alueet paitsi syöttö. Perus syy liittyen rotaatioon. Nosto oli tänään melko kohdillaan. Sain kuitenkin viikolla sisätreeneissä motivoivan fiiliksen syötön kehittymisestä: Kun yleensä treeneissäkin joudun lämmittelyssä hakemaan rytmiä, nyt syötin ensin 4, sitten 8 ja lopulta kaikki 12 palloa hyvällä rytmillä haluamiini kulmiin, kun aloitin syötön lämmittelyn. Vastaavaa onnistumisen tunnetta en muista koskaan tapahtuneen treenatessani.

Jätä kommentti